sunnuntai 1. elokuuta 2010

10-11.7 Välipäivä ja Sveitsiin



Ennen matkan jatkamista Sveitsiin pidämme yhden välipäivän, jona rentoudumme käyden uimassa ja kesäkelkkaradalla.

Seuraavana aamuna suuntaamme pohjoisen Itävallan kautta kohti Sveitsiä.



Ennin kotiinpaluu lento alkaa jo lähestyä, joten emme käytä liikaa aikaa enää Sveitsin puolella pikkuteihin varsinkin kun taivaalle alkoi kerääntyä pilviä ja halusimme vain päästä nopeasti seuraavaan majapaikkaan. Suuntaamme siis Sveitsin puolella lähimmälle huoltoasemalle ostamaan Vignettet eli tarrat jotka oikeuttavat ajoon moottoriteillä. Sveitsissä ei kuitenkaan myydä kuin tarroja koko vuodeksi 30e hintaan, mutta ei auta vaan kaivamme kuvetta ja iskemme tarrat pyöriin kiinni.

Taivas on tummentunut jatkuvasti ja pohdimme kannattaisiko laittaa hiukan sadevarusteita niskaan. "Eipä tuo varmaan niin rankasti sada", kuuluisat viimeiset sanat. Lähdemme liikkeelle huoltoaseman pihasta ja saman tien alkaa tihuttaa. Ennen kuin olemme ehtineet ajaa edes sataa metriä seuraavalle bussipysäkille tihu on muuttunut rankemmaksi sateeksi kuin missä muistan pariin vuoteen olleeni ja jokainen meistä on täysin uitettu. Totean pelin hävityksi kuivuuden suhteen, mutta siirräin kuitenkin arvotavarat takalaukkuun suojaan.


Päätämme kuitenkin urheasti siirtyä ajamaan moottoritietä, mutta sitten vasta pääseekin piru irti. Tiellä on useita senttejä syviä vesilätäköitä jatkuvasti ja sivutuuli heittelee meitä miten sattuu. Jotenkin kuitenkin selviämme seuraavaan liittymään ja siitä huoltoasemalle. Tulipahan ainakin saappaiden vedenkestävyys testattua. Ei sillä että ne mitään vettä ulkona oisivat pitäneet, mutta niihin sisään valunut vesi myös pysyi siellä. On hauskaa kun vesi menee kaula-aukosta sisään ja tuntee sen valuvan koko matkan aina saappaisiin asti.
Rankkasade loppuu aikanaan ja aurinkokin alkaa jo vähän pilkottaa ennen kuin painuu vuorten taakse. Pääsemme ripeässä tahdissa Lunziin, jossa hajaannumme majoituksiin eripuolille kaupunkia. Vaihteeksi Lunzissa ihmiset ottavat ilon irti futisfinaalista ja autojen torvien soitto jatkuu pitkälle yöhön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti