sunnuntai 1. elokuuta 2010

Lisää prätkähuolia ja Salzburg



Jatkamme matkaa Mariazellistä lounaaseen pysähtyen välillä lepäämään vuoristojärven rannalle

Vaihteeksi Mikolla on huolia pyörästään kun hän huomaa vesipumpun tiivisteiden vuotavan. Olimme tuolloin matkalla Itävallan lounaisosaan jossa ei juuri isompia kaupunkeja ole Grazia lukuunottamatta. Toteamme, että meillä on kaksi vaihtoehtoa. Joko jatkamme eteenpäin ja toivomme että löydämme Grazista sopivan huoltoliikkeen tai että pelaamme varman päälle ja suuntaamme pohjoiseen kohti Salzburgia ja Innsbruckia. Päädymme jatkamaan pohjoiseen, koska siellä on vielä tarvittaessa München lähellä Saksan puolella. Noiden nyt luulisi olevan tarpeeksi suuria, että sieltä löytyisi mille vehkeelle tahansa huoltopaja. Onni kuitenkin, että Mikon pyörä on KTM, joka on siis juuri Itävaltalainen merkki.
Päädymme Salzburgiin jonka äkkiä huomaamme olevan kallis kaupunki, joka lisäksi tuntuu olevan aivan täynnä turisteja. Päätämme viipyä Salzburgissa maanantaihin asti, jotta Mikko voi viedä pyöränsä huoltoon. Sunnuntain vietämme tutustuen Salzburgin linnaan.
Salzburg tulee kuitenkin olemaan meille murheiden kaupunki. Löydämme maanantaina Mikolle huollon, mutta jo sää lupaa huonoa. Mikko saa hyvää palvelua ja huoltomies lupaa korjata Mikon pyörän tauollaan, jotta pääsisimme saman tien matkaan. Sillä välin kun Mikko odottelee pyöräänsä me muut lähdemme etsimään ruokapaikkaa. Saksalainen turisti kuitenkin pysähtyy mersullaan vihreissä valoissa ja yritän jarruttaa, mutta etupyörä on tiehen maalatun viivan päällä, joka on vielä sateesta entistä liukkaampi, ja pyörä lipeää. Lopputuloksena pyörä osuu mersuun, mutta onneksi vauhtia oli vain vähän. Mersun perään tulee pieni vekki ja omasta pyörästä hajoaa etulokari, etuvalo ja toinen peili.
Ei mitään vakavampaa onneksi, koska olin juuri ostanut pyörään kaatumisraudat suojaamaan moottoria. Polizei vaan paikalle ja selvittelyn ja tietojen vaihdon jälkeen soitto vakuutusyhtiöön ja sieltä lähimmän Suzuki huollon osoite. Sehän nyt tietenkin paljastuu Suzuki autojen maahantuojaksi, mutta sieltä ainakin saadaan oikea osoite. Päästyämme Ginzinger-huoltoliikkeeseen saamme taas erinomaista palvelua ja kohtaamme ystävällisiä ihmisiä liikkeessä. Pyörä luvataan laittaa kuntoon parissa päivässä eli keskiviikkoon mennessä. Näin kahden yön visiitti Salzburgiin muuttuukin neljäksi yöksi. Eipä siinä vielä kaikki vaan Victorin pyörän akku sanoo itsensä irti. Noh ainakin sattuivat nuo sadepäivät sopivaan kohtaan ja on taas aurinkoista kun pääsemme jatkamaan matkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti