sunnuntai 1. elokuuta 2010

1.7 Prahasta kohti Wieniä


Lähdimme aamulla virkeinä ja raikkaina kohti etelää ja Itävaltaa, mutta hotellimme oli ollut Prahan pohjoispuolella meidän piti ajaa kaupungin läpi. Törmäsimme järkyttävään ruuhkaan ja juutuimme siihen varmaankin tunniksi. Aurinko kiipesi koko ajan korkeammalle ja satojen automoottorien tuottama lämpö ei yhtään auttanut asiaa. Oma pyöräni pysyi viileähkönä varmaankin koska on vain pieni 600n, mutta erityisesti Victorin vanha ZZR kävi kuumana. Tuon ruuhkan jälkeen oli kyllä vasemman käden sormet hellänä kytkimen käytöstä. Aikanaan pääsimme Prahan läpi ja moottoritielle, jota emme kuitenkaan jatkaneet kovin pitkään vaan tarkoituksemme oli taas vältellä valtateitä niin pitkälti kuin mahdollista. Ei sekään aivan nappiin mennyt, vaan törmäsimme jälleen uuteen ruuhkaan heti päästyämme pois motarilta. Ei osoittautunut miksikään yllätykseksi koettuamme Thsekkiläistä ajokulttuuria, että molempien ruuhkien syynä olivat liikenneonnettomuudet.
Taitoimme matkaa rauhallisesti kunnes valitsemallamme reitillä juuri ennen Wieniä oli aivan mahtava pikku syherötie. Tiet siihenkin asti olivat hienoja, mutta yht'äkkiä tie alkoi kiivetä ylöspäin ja tuli u-käännöstä toisensa perään. Mikko päästettiin suosiolla ensimmäiseksi sitten mentiinkin aika kyytiä. Jalkatapit ja kengänkärkien metallivahvisteet ottivat kontaktia tienpintaan useampaankin otteeseen. Victor rauhottui huomattavasti, kun kerran meinasi tehdä tarkempaa tuttavuutta erään avomersun keulan kanssa, kun oli mennyt yksi käännös hieman pitkäksi. Alhaalla Wienissä hän totesikin tarvitsevansa uuden eturenkaan ennen kuin edes yrittäisi ajaa samalla tavalla kuin äsken.
Etsimme ensi töiksemme nettikahvilan ja ryhdyimme metsästämään majoitusta. Tuttu AO-hostel oli taas täynnä ja päädyimme lopulta hotel Hadrianiin. Siinä ei liiemmin ollut kehumista ja hintakin oli yli tuplat Prahan hotelliin verrattuna. Hotellin yöpäivystäjä vaikutti varsin leipiintyneeltä hommaansa ja vaikutti siltä ettei häntä liikaa kiinnostanut. Ei pidä kuitenkaan liikaa valittaa. Ainakin hotelli oli hyvällä paikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti