sunnuntai 1. elokuuta 2010

29.6 Dresden > Praha


Jahka saimme tarpeeksemme nähtävyyksien katselemisesta Dresdenissä hyvästelimme Ricon ja otimme suunnan kohti Thsekkiä. Suostuttelin muut pysymään pois moottoriteiltä, laiton navigaattoriin "vältä moottoriteitä" ja eikun menoksi. Päädyimmekin varsin mukavalle pienemmälle tielle ja saimme pientä ensimakua serpentiinimutkista lähellä Thsekin rajaa, joka tulikin nopeassa tahdissa vastaan. Pysähdyimme hetkeksi tallentamaan kuvatodisteita rajapaikasta ja jatkoimme matkaa kohti Prahaa edelleen pikkuteitä. Sää oli edelleen todella lämmin ja montaa pilveä ei ollut vielä tähän mennessä reissun aikana näkynyt.
Tomtom on yleensä kyllä luotettava, mutta koska en ollut päivittänyt karttoja tätä reissua varten olivat nuo pahuksen Thsekit ehtineet kaivaa muutaman tien auki ja siitä seurasikin aikansa harhailua pikkuteillä jotka tuntuivat käyvän koko ajan kapeammiksi ja kapeammiksi. Joissain kohti tie oli kyllä ihan kiitettävän leveä, mutta sivukasvillisuus aikoi tunkea tielle siinä määrin että tunsi hiukan ahtaanpaikankammoa.
Aikanaan päädyimme kuitenkin onnellisesti Prahaan, mutta kaupungin sisälläkin tiet oli myllätty siihen malliin ettei navigointi ollut aivan ongelmatonta. Suunnitelmissa ollut AO-hostel olikin täynnä ja muutenkin Praha tuntui olevan todella turistien suosiossa. Kuljimme samaa katua eteenpäin, koska sillä näytti olevan reilusti muitakin majoituksia. Muutaman todella ihmeellisen ja luotaantyöntävän paikan jälkeen osuimme täysin sattumalta erinomaiseen, mutta jotenkin piilossa olleeseen Hotel Vysta Residenceen. Se oli varmasti koko reissun hotelleista kärkipäässä ja samalla ollen yksi halvimmista. Kahden hengen varsin tasokkaasta huoneesta laskutettiin 30e.
Hotelli oli niin mukava, että päädyimme viipymään siinä vielä toisenkin yön ja käyttämään seuraavan päivän tutustuen Prahan vanhaan kaupunkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti